Bingo online
Bingo tips
Bingo spelregels

Bingo geschiedenis

Bingo is ontstaan in de 16e eeuw in Italië. Om precies te zijn kwam dit spel voort uit de Italiaanse loterij, genaamd Lo Giuoco del Lotto dItalia. Deze Italiaanse loterij dateert uit 1530 en is nog steeds een bestaande loterij. Al snel werd Bingo bekend over de grenzen van Italië. Frankrijk startte in 1778 een eigen bingo loterij. De naam Bingo is afkomstig van het woord bonen, oftewel Beano. In het begin werden bonen gebruikt om de nummers op de bingokaart te bedekken. In 1929 in Duitsland heeft het spel Bingo een ontwikkeling meegemaakt. Hier hadden de mensen bingo wanneer ze een verticale, horizontale of diagonale rij vol hadden. In Nederland wordt deze variant kienen genoemd. Helaas bestaat er geen online kienen, dus liefhebbers van kienen hebben pech. Als er ooit een mogelijkheid voor online kienen komt zullen wij de eerste zijn die je daarover berichten.

Het ontstaan van de bingo kaarten

In de Verenigde Staten heeft ED Lowe, een speelgoedverkoper, de huidige naam Bingo geïntroduceerd. De naam bingo was gelijk een succes. Later kocht een priester die in geld problemen verkeerde het spel Bingo. Hiermee wilde hij geld inzamelacties organiseren. Hij liet door een wiskundige geleerde meerdere getallen combinaties maken met als resultaat 6000 verschillende bingokaarten.

Geniet van een spelletje Bingo

Tegenwoordig is Bingo nog steeds een populair spel en wordt het overal ter wereld gespeeld. Bingohouse gaat natuurlijk met de tijd mee, waardoor je nu de mogelijkheid hebt om Bingo online te spelen voor geld of voor het plezier. Wij wensen je alvast heel veel Bingo plezier online!

© 2024 bingohouse.nl | Bingo map